Veertig tons Cat knikdumper

Cat keert terug in de klasse van veertig tons knikdumpers. Deze week werd de Cat 740 GC geïntroduceerd. Gebaseerd op de vernieuwingen die eerder in de kleinere modellen zijn doorgevoerd.

  • Cat dumptruck 2.jpg

    De nieuwe knikdumper is grotendeels gelijk aan de kleinere modellen die al eerder zijn gepresenteerd.
  • Cat dumptruck 1.jpg

    De veertig tons dumper heeft een verbeterd stabilisatie systeem.
Dit betekent dat deze 40 tons knikdumper, met een inhoud van 36 m3, is uitgerust met het nieuwe besturingssysteem, met een beter afgeschermde aandrijving, met het verbeterde traction control systeem en een brandstof besparende eco modus. Veel van de vernieuwingen in deze serie zitten vooral in de elektronische aansturing van de aandrijving. Bijvoorbeeld via de automatische retarder die inschakelt zodra de boordcomputer signaleert dat hij daalt. Vergelijkbaar is de automatisch helling rem, het intrappen van het rijpedaal is voldoende om dan toch weer weg te kunnen rijden. Ook is er een rij-automaat die de traject instelling opslaat en bij repeterende routes weer gebruikt.
Net als de andere modellen is deze voorzien van de nieuwe cabine, met verbeterd zicht naar achteren. Optioneel kan gekozen worden voor gecoat glas dat de instraling van zonlicht verminderd waardoor de cabine koeler blijft. Verlichting op de trap zorgt ervoor dat machinisten ook ’s avonds veilig kunnen instappen.
Als optie kan er gekozen worden voor het Cat Payload systeem, dat de inhoud van de bak weegt en vastlegt in de boordcomputer. Vier lampen op alle hoeken van de cabine geven aan of de maximum lading al is bereikt.