Vantage Agrometius wordt Müller-importeur

Vantage Agrometius wordt per 1 juli 2019 de importeur van Müller Elektronik voor het werkgebied Benelux en Duitsland. Müller blijft grote machinefabrikanten rechtstreeks beleveren. Vantage Agrometius gaat zich vooral richten op Isobus-oplossingen voor bestaande machines en machinefabrikanten in de Benelux.

Na de overname van Müller in 2017 zijn Müller en Trimble de afgelopen periode het distributiekanaal van Müller gaan herstructureren en integreren in het Trimble Vantage-dealernetwerk. Müller Elektronik is binnen Europa marktleider op het gebied van besturingselektronica voor landbouwmachines. Het bedrijf werkt wereldwijd samen met vele machinefabrikanten en levert voor vele merken de volledige elektronica.

Müller blijft grote machinefabrikanten rechtstreeks beleveren, omdat het bedrijf voor deze partijen ook veel ontwikkeling doet. Müller heeft ook een uitgebreid pakket aan mogelijkheden om bestaande machines te voorzien van Isobus-aansturing. De laatste jaren is daar behoorlijk veel vraag naar, omdat gebruikers machines bezitten die nog prima een aantal jaren mee kunnen.

De oplossingen van Trimble en Müller vormen samen een mooie combinatie. Trimble is vooral sterk op de trekker met GPS-displays, connectiviteit en stuursystemen en Müller is juist heel sterk op de machinekant met zijn aansturingen. Om die reden past Müller bij het Vantage-dealernetwerk.