Van Wijlen wint Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs

Aannemersbedrijf Van Wijlen heeft de Stigas Gezond en Vitaal Werken prijs gewonnen, wat inhoudt dat zij het beste voor hun medewerkers zorgen. Meer algemeen concludeert de jury dat duurzame inzetbaarheid mensenwerk is, maar ook dat het loont.    

Het was dit jaar geen makkelijke keus voor de jury om te bepalen welk bedrijf het beste voor zijn medewerkers zorgt. Toch wist Van Wijlen zich op drie punten te onderscheiden. Zo weet het bedrijf heel eenvoudig dagelijks de medewerkers te betrekken bij het verder verbeteren, wordt aandacht voor gezond en veilig werken op een originele manier beloond en hebben ze het lef om mensen zelf op te leiden. "Ze maken zo het verschil voor hun medewerkers en uiteindelijk iedereen die in welke relatie ook met dit bedrijf te maken heeft", aldus de jury.

Duurzame inzetbaarheid

De jury stond ook nog even stil bij term duurzame inzetbaar, want wat is dit? "Elke dag gezond, gelukkig en productief aan het werk gaan en fluitende naar je werk en 's avonds weer veilig thuis." Grote bedrijven zijn hiermee bezig, maar ook kleine bedrijven en die zag de jury nog te weinig terug in de aanmeldingen. Daarom roept ze ook de kleinere bedrijven op om volgende jaar mee te doen. 

Ook degene die geen prijs ontvingen helpen mee om een beeld te schetsen van de huidige stand van zaken. Zo stelt de jury dat deze bedrijven hun mensen echt zien staan. "Ze overleggen met ze, geven ze de ruimte voor eigen inbreng en investeren elk op hun eigen manier in ze."  Zijn er verschillen dan maken ze er gebruik van. "Ook zien we dat plezier en ontwikkeling om met mensen met elkaar en je bedrijf te verbinden." De conclusie luidt dat duurzame inzetbaarheid loont.