Valtra met nieuwe A-serie en uitbreiding van N-, T- en S-series

Valtra lanceert officieel de nieuwe A-serie met hetzelfde uiterlijk als de N-, T- en S-series, maar de A-serie is technisch gebaseerd op de Massey Ferguson-wereldtrekker, dus met eenvoudige 12/12-bak, maar wel met typische Valtra-ingrediënten. Daarnaast heeft Valtra de N-, T- en S-series uitgebreid en voorzien van het nieuwe op de Sima geïntroduceerde SmartTouch-bediening

 • testrit.JPG

  Valtra werkt aan een snelheid van 60 km/u, met oog voor een bijpassende veiligheidsuitrusting.
 • hydrauliek.JPG

  Als optie is deze joystick voor hydrauliekfuncties leverbaar met bovenop de bediening voor een derde functie.
 • multihendel.JPG

  De nieuwe hendel met intuïtieve rijbediening heeft ook een omkeerfunctie en een handige snelheids(bij)regelknop.
 • settings scherm.JPG

  Hier een voorbeeld van de instelfuncties. Aantikken en wijzigen, in dit geval in een vierdelig scherm.
 • menu scherm.JPG

  Het 9-inch-scherm met touchscreenbediening heeft een handige home-functie om altijd gemakkelijk terug te keren
 • smartouch.JPG

  De nieuwe SmartTouch-bediening voor de N-, T- en S-series van Valtra.
 • uitleg smartouch.JPG

  De uitleg van het nieuwe SmartTouch stond centraal. Uw dealer krijgt ook zo’n set.
 • a serie interieur.JPG

  Het interieur van de nieuwe A-serie met 12/12-bak. De nieuwe A-serie wordt ook leverbaar in bosbouwuitvoering.
 • a serie .JPG

  De nieuwe A -serie is gebaseerd op de Massey Ferguson-wereldtrekker, maar Valtra heeft hem een eigen smoel en innerlijk gegeven.
 • specials.JPG

  Valtra zal de specials met af-fabriek CE voor specifieke inzet blijven leveren voor de verschillende series.

De Finse trekkerfabrikant Valtra brengt met een nieuwe, heel ruime cabine het uiterlijk van de nieuwe A-serie in lijn met de series N, S, en T. Ook onderhuids verandert er bij de nieuwe A het nodige. Als basis is de Massey Ferguson-wereldtrekker met 12/12-bak of (met kruip) 24/24-bak gebruikt. Valtra schermt met een uitgekiend uitgekozen veld- en transportgroep en een heel hoge hefkracht. Zoals het bij Valtra past, is de nieuwe A-serie ook leverbaar in speciale bosbouwuitvoering, inclusief omkeerstoel/bediening. De nieuwe A-serie omvat zeven modellen met vermogens van 37 tot 96 kW (50 tot 130 pk).

Daarnaast heeft Valtra de series N, T en S gecompleteerd. De N-serie-viercilindermodellen is doorgetrokken van 73 tot 149 kW (99 tot 201 pk), de T-serie van 114 tot 199 kW (155 tot 271 pk) en de S-serie van 199 tot 298 kW (270 tot 405 pk). Daarmee is het gat tussen de T en de S weggewerkt en is de overlap tussen de N- en T-serie vergroot, zodat de klant kan kiezen tussen een compactere N en een zwaardere T. Tegelijk heeft Valtra de nieuwe SmartTouch-bediening geïntroduceerd op de N- en T-series. Deze nieuwe bediening is afgelopen winter op de Sima al geïntroduceerd op de S-serie. Daarmee brengt Valtra eenheid in de lijn. Opmerkelijk: de SmartTouch-bediening werkt exact hetzelfde voor de powershift- en de CVT-versies van de tractoren van de N- en T-serie. Valtra benadrukt met klem dat het onder de naam ‘Unlimited’ samen met klanten specials (series A, N, T en S) met Valtra CE-keur blijft bouwen en ontwikkelen voor bijvoorbeeld bosbouw, infra, militaire toepassingen en stads- en groenwerk.