Update Deutz Fahr 5 serie

Deutz Fahr vervangt met de 5g TB serie de Agrofarm TB tractoren. Het bedrijf noemt dit een platform tractor voor het meer specifieke werk in speciale teelten of voor hovenierswerk. Hoewel het gaat om eenvoudige tractoren zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd.

De nieuwe serie is uitgerust met 4-cilinder Farmotion motoren. Deze leveren afhankelijk van het model 102 of 113 pk. De motoren hebben elektronische injectie en voldoen aan de Tier 3B normen met EGR-uitlaatgasrecirculatie en DOC voor de nareiniging van de uitlaatgassen. Nieuw is het compacte koelsysteem met intercooler met groot koeloppervlak, brandstofkoeling en, op verzoek, met Visco-ventilator.

De klant kan kiezen uit vier transmissies van 10+10 tot 40+40 versnellingen met Hi-Lo onder last schakeling, met mechanische of elektro hydraulische omkeerinrichting (PowerShuttle). Met alle types wordt bij een gereduceerd motortoerental de maximale snelheid van 40 km/u bereikt. Als optie is er een Stop&Go-systeem (standaard op de GS-versie) om alleen met het rempedaal weg te rijden en te stoppen en de optionele snelle SDD-besturing voor volledige stuuruitslagen met een halve draai aan het stuurwiel.

Vier wiel geremd

Alle modellen zijn 4 wiel geremd met op de vooras in oliebad liggende krachtige schijfremmen. Een gescheiden remventiel verdeelt de remkracht over de afzonderlijke wielen, afhankelijk van de situatie. Dit verzekert onder alle omstandigheden maximale remwerking. De 4 wiel aandrijving en 100% vergrendeling van de differentiëlen worden elektro hydraulisch geactiveerd.

De hefinrichting tilt standaard 3.600 kg en haalt met twee optionele extra cilinders 4.525 kg. Op verzoek is een fronthef van 2.100 kg met PTO vóór met 1.000 toeren/min beschikbaar. De PTO achter werkt met vier toerentallen: 540/540ECO/1.000/1.000ECO; Een gesynchroniseerde PTO met gescheiden stomp is op verzoek beschikbaar. De OpenCenter hydraulische pomp is goed voor 55 l/min. Hij voedt maximaal drie dubbelwerkende hydraulische verdelers aan de achterkant van de tractor.

Ook aan het comfort is flink gewerkt. Het chauffeurs platform staat op silent-blocs om trillingen zoveel mogelijk op te vangen. De bediening is helemaal nieuw ontworpen. Alle bedieningselementen zijn logisch gerangschikt en door de bestuurder gemakkelijk bereikbaar. Ze hebben een eenduidige kleurcode en kunnen daarom niet worden verward. Het nieuwe InfoCenter in de stuurkolom biedt nu alle informatie in digitaal en analoog formaat.