Trimble maakt hogere productiviteit mogelijk

Op de jaarlijkse conferentie in Las Vegas presenteerde Trimble dit jaar vijf nieuwe ontwikkelingen. Zo werd er een nieuwe versie van Trimble Earthworks getoond en introduceerde het bedrijf een compacte machinebesturing voor Android of IOS. De andere noviteiten hebben betrekking op het meten van de lading, antennes en inmeten en civiele bouwtechniek. 

  • Trimble 1.JPG

    Trimble heeft als eerste een 2d gps systeem dat je aan je telefoon kunt koppelen.

Trimble zelf meldt een recordaantal bezoekers op de conferentie in Las Vegas. Het jaarlijks terugkerende evenement laat de laatste stand van zaken in de informatietechnologie zien en de mogelijkheden die het biedt voor ondernemers. Nieuw was de Trimble Earthworks GO!. Een 2D oplossing voor het afwerken met compacte machines en kleine oppervlakten. Het systeem maakt afwerken mogelijk waarbij de mobielie telefoon fungeert als bedieningsscherm. Volgens Trimble is dit het enige 'Bring You Own Device (BOYD)' compacte machinebesturing die op Android of IOS smartphones draait. 

Verbetering en samenvoegen
De andere vier technologische ontwikkelingen kwamen tot stand door verbeteringen of zoals bij de GNSS Smart Antenne door de introductie van een goedkopere variant. Zo wordt de SPS785 GNSS Smart antenne een lagere prijs, waardoor deze zich snel terugverdient. De roverstok werkt met een combinatie van GPS en GNSS signalen. 

Voor bestuurders van graafmachines heeft Trimble een nieuwe ontwikkeling om de produktiviteit te verbeteren. Het gaat om een nieuwe versie van de Trimble Earthworks. Versie 1.7. Deze stelt machinisten bij het gebruik van een tilrotators in staat om met automatische bediening te werken. Ook moet de 3D nivelleeroplossing het fijn nivelleren nog beter, sneller en preciezer gaan maken. 

Massatransport monitoren
Nog een andere manier van Trimble om de werkzaamheden met de graafmachines productiever en efficiënter te maken is de integratie van het Trimble Loadrite ladingbeheersysteem in Trimble Earthworks Grade Control Platform. Hiermee kan bak voor bak de lading worden gemeten om bijvoorbeeld een kipper precies op maat te beladen.  Het is een systeem wat op elke hydraulische graafmachine die uitgerust is met Trimble Earthworks geïnstalleerd kan worden.