Traxx vernieuwt dieselbrandstof en komt met HVO-varianten

Traxx introduceert twee nieuwe varianten op basis van de fossielvrije dieselsoort HVO. Daarnaast bevatten alle Traxx-brandstoffen een nieuwe Clean4force-reinigingstechnologie. De CO2-neutrale variant Traxx Zero met CO2-compensatie blijft behouden. Traxx speelt hiermee in op de toenemende vraag naar energie-efficiënte dieselbrandstoffen.

Traxx breidt zijn aanbod uit met twee HVO-varianten. Traxx HVO100 is een hernieuwbare synthetische diesel met honderd procent HVO op basis van afval- en reststromen, zoals dierlijke vetten. Hierdoor is het een fossielvrije en volledig CO2-neutrale diesel.

Traxx HVO100 voldoet aan de EN15940-specificaties voor synthetische dieselbrandstof en kan in huidige dieselmotoren worden gebruikt, mits door de fabrikant toegelaten. Onder de naam Traxx HVOmix is ook een variant beschikbaar die deels uit HVO (tot 25 procent) en deels uit Traxx Diesel bestaat. Voordeel van deze Traxx HVOmix is dat deze voldoet aan de alom geaccepteerde EN590-norm voor dieselbrandstof en dus probleemloos in alle dieselvoertuigen kan worden gebruikt.

Inzetten op brandstofinspuiting
 
Met zijn vierde generatie dieselbrandstof zet Traxx volop in op het rendement en de betrouwbaarheid van de brandstofinspuiting. Daarvoor ontwikkelde het bedrijf een nieuwe generatie dieselbrandstoffen met krachtiger reinigende werking. De nieuwe Clean4force-toevoeging verwijdert sneller vuilafzettingen op de injectoren, voorkomt haperingen en storingen van onder meer de injectornaald, beschermt tegen schadelijke biodieselafzettingen en optimaliseert de brandstofinspuiting. Volgens de testgegevens van Traxx zorgen de Clean4force-moleculen voor een lager brandstofverbruik (vier procent zuiniger), minder schadelijke emissies (vijf procent minder fijnstof en tien procent NOx), minder kans op storingen aan injectoren en meer vermogen per liter brandstof (drie procent meer).

Traxx voegt zijn Clean4force-technologie en de beproefde Traxx-bacteriebestrijder ook toe aan de HVO-varianten. De Traxx Zero, de CO2-neutrale variant van Traxx Diesel, blijft in het leveringsprogramma. De Clean4force-technologie zorgt ook hier voor een efficiëntere verbranding, waardoor het brandstofverbruik - en dus ook de CO2-uitstoot - wordt gereduceerd. Alle resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde duurzame-energieprojecten.