Toro toont nieuwe GeoLink-oplossingen

Op de 2020 Golf Industry Show toonde Toro zijn nieuwste GeoLink-oplossingen. Het gaat hier om Reelmaster- en Greensmaster-conceptvoertuigen, die tonen hoe in de toekomst de velden geheel autonoom worden gemaaid. Toro ziet dit als een belangrijke stap om op tijd en kosten te besparen.

Toro ziet GeoLink als een belangrijk middel om tijd en kosten te besparen en bespeurt dat de markt ervoor open staat. Vanuit die gedachte wordt op de Golf Industry Show in Las Vegas eind januari niet alleen de nieuwe Multi Pro 5800-spuitmachine met Geolink AS (autostuur) getoond, maar dus ook conceptversies van de Reelmaster en Greensmaster met GeoLink.

Bij de Multi Pro 5800-spuitmachine wordt op GPS gewerkt, zoals we dat ook van stuursystemen in de landbouw kennen. Dat verzekert nauwkeurig werk, met minimale kans op overlap of mislopen van oppervlaktes. GeoLink AS zorgt ervoor dat de machine de optimale route volgt. Het systeem slaat automatisch optimale routes op.

Bij de maaiers hetzelfde verhaal, maar deze maaien volledig autonoom. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maaien, zoals het volgen van de contouren van het te maaien oppervlak, verschillende maaipatronen of rechte banen. Het voertuig blijft binnen het te maaien oppervlak, maar is daarnaast nog wel uitgerust met obstakelbeveiliging om eventuele onvoorziene obstakels niet te raken.

Voor transport binnen het te maaien terrein klappen de maaiers automatisch op en zakken ze weer als de machine op een volgend stuk aankomt. Toro werkt ook nog aan voertuiginteractie, zodat bij meerdere voertuigen op het perceel de werkzaamheden op elkaar worden afgestemd en de voertuigen elkaar niet raken.