Tilhulpje op Apex

De kleinste en eenvoudigste hoogwerker scoorde deze week op de Apex en IRE, de hoogwerker en verhuurbeurs in de Amsterdam Rai. Met dit hulpmiddel kun je tot 100 kg twee meter omhoog brengen om bijvoorbeeld handmatig hulpstukken op een aanhanger te leggen.

 • DSC02986 (Medium).JPG

  Met de tilhulp kun je eenvoudig lasten tot 100 kg in bijvoorbeeld een bus brengen.
 • DSC02988 (Medium).JPG

  De hand lift is eenvoudig in te klappen en heeft dan aan de onderzijde twee glijsloffen om hem bijvoorbeeld in de bus of op de aanhanger te schuiven. Dat is wel weer nodig, want het apparaat heeft een eigen gewicht van 40 kg. De adviesprijs voor dit hulpmiddel is 3450 euro.
 • DSC03001 (Medium).JPG

  Op de beurs was ook dit volledig elektrisch rupsdumpertje te vinden. Met een batterijpakket van 80 Volt is het mogelijk om hier een dag mee te werken volgens de fabrikant. Je moet er wel veel werk voor hebben, want de prijs is ongeveer 2,5 tot 3 x zo hoog als van een vergelijkbaar diesel of benzine aangedreven exemplaar. In deze uitvoering is de snelheid 4,5 km per uur maar dit kan verhoogd worden naar 5,6. Ook de gevoeligheid van de bediening van de verschillende cilinders is apart in te stellen.
 • DSC02994 (Medium).JPG

  Tijdens de Apex bepalen een groot aantal hoogwerkers het beeld van de Amsterdam Rai. Deze drie daagse beurs is gericht op de internationale verhuurbedrijven en de gebruikers van hoogwerkers. Vooral fabrikanten van deze machines bepalen het deelnemersveld. Al zijn ook alle grote grondverzetleveranciers op de beurs te vinden. Want iedereen spreekt graag de grote verhuurders die massaal naar deze beurs komen.

Makinex, het bedrijf dat de hand truck heeft gemaakt werd voor dit simpele hulpmiddel genomineerd voor een innovatieprijs op de IRE, de internationale verhuurbeurs die deze week in de Amsterdam Rai wordt gehouden. De handlift is bedacht voor gebruik op verhuurbedrijven die vaak kleinere maar zwaardere handmachines op een aanhanger of in een bus moeten plaatsen. Met deze lift is het mogelijk om gewichten tot 100 kg op 2 meter hoogte brengen. Op de tilarm kan een haak of een paar palletvorken worden bevestigd. De machine wordt aangedreven door een simpele accu die gewoon in de Makita oplader kan.