Start opleidingsjaar CUMELA Cursuscentrum

Met de masterclass ‘Doel bereikt!?’ voor aangesloten docenten en trainingsbureaus is het Cursuscentrum van CUMELA Advies het opleidingsjaar 2019/2020 op 24 september officieel gestart. Doel van de masterclass is het verbeteren van de kwaliteit van de opleidingen en daaruit voortvloeiend het aantal deelnemers.

 

  • cursusstart 2019 03.jpg

    In een interactieve workshop kregen opleiders tips om een cursus nog beter te kunnen geven.
  • Cursusstart 2019 02.jpg

    Meer dan 30 opleiders waren bij de aftrap van het cursusseizoen.
  • Cusrusstart 01.jpg

    Een deel van het team opleiders dat voor het Cumela cursuscentrum meer dan 60 verschillenden opleidingen verzorgt.

De afgelopen twee jaar groeide het aantal cursisten bij het Cursuscentrum met gemiddeld 15% tot vorig jaar al meer dan 1600 deelnemers. Onze sector loopt daarmee volledig in de pas met de visie van onze Minister van Onderwijs Van Engelshoven. ‘Waar vroeger je diploma je eindstation was, is het nu juist het beginpunt van een leven lang leren en ontwikkelen’, aldus de Minister. Het Cursuscentrum biedt ondernemers en werknemers in de cumelasector een breed opleidingsprogramma, zodat iedereen die werkt in de cumelasector zijn persoonlijk ontwikkelplan kan vormgeven.

Dat is noodzakelijk stelt Lajos Bax van het Cumela cursuscentrum want de moderne cumelaondernemer en zijn personeel moeten van vele markten thuis zijn. “Klanten doen steeds vaker een beroep op hun loonwerker als vakspecialist bodem of adviseur precisielandbouw. Steeds meer ondernemers zijn in de cumelasector uitstekend op de hoogte hoe zij op CO2 kunnen sturen en weten het in de bestekken naar opdrachtgevers goed te vertalen.” Het CUMELA Cursuscentrum vertaalt deze vraag naar bewustwording en specialisatie via een groot aantal opleidingen op maat zoals ‘Partner in ruwvoer’, ‘Sturen op CO2’ of ‘Deskundig Leidinggeven Projecten’.

Tijdens de openingsbijeenkomst van het nieuwe CUMELA opleidingsjaar gingen de trainers en docenten met elkaar de verdiepingsslag aan. Centraal stond het thema ‘Doel bereikt!?’ Hoe kunnen trainers hun doelen van de verschillende lesprogramma’s zo goed mogelijk laten aansluiten bij de ondernemers en werknemers in de cumelasector. Niet alleen een eigenwijze sector, maar ook een sector van aanpakkers. “Het belooft weer een boeiend opleidingsjaar te worden”, voorspelt Bax.

Meer informatie: www.cumela.nl/cursussen