Speur mee

De politie is inmiddels landelijk bezig met de opsporing van de bende die de gps-apparatuur ontvreemd. Een onderdeel daarvan is de registratie van verdachte voertuigen in het buitengebied. Cumelabedrijven en hun medewerkers kunnen meespeuren.

 

Sinds het overleg dat CUMELA Nederland vorig week had met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is de politie landelijk bezig met het opsporen van de dieven die het gemunt hebben op gps-apparatuur. Dat is lastig door het ontbreken van sporen, maar het is wel duidelijk dat de inbrekers vooraf het terrein verkennen. De politie vraagt daarom om zelf de omgeving goed in de gaten te houden en foto’s te maken van verdachte voertuigen. Die met een smoesje het erf oprijden, die in de omgeving aan de kant staan of die langzaam voorbij rijden. Maak in dat geval een foto van de auto met vooral het kenteken goed in beeld. Stuur die foto naar Cumela of een bedrijvenadviseur. Zij kunnen deze daarna bij de politie aanbieden.

De afgelopen week zijn al de nodige foto’s geleverd en daarin zijn wel al overeenkomsten te vinden. Enkele voertuigen zijn ook al aangehouden, maar bewijs is er nog niet te vinden. De politie is erg blij met deze extra ogen en vraagt om meer materiaal. Let overigens wel op, dat u geen lunchende bejaarden in het oog heeft of vertegenwoordigers of cumelamedewerkers die onderweg hun administratie bijwerken.

https://www.grondig.com/artikel/miljoenenschade-door-gps-diefstallen