Speciale bermenmaaier van Vicon

Voor het gebruik op hellingen heeft Vicon een speciale frontmaaier ontwikkeld voor op de werktuigdrager. Deze heeft een speciale verlaagde ophanging waardoor de chauffeur een heel goed zicht heeft op de maaier.

 

Het sterk verbeterde zicht bereikt Vicon bij de Vicon Extra 324F Alpin  door een compleet andere ophanging. De maaier hangt in een frame dat zich onder de maaikap bevindt. Een goede bodemvolging is mogelijk dankzij een speciaal draaipunt in het midden van de ophanging. Deze as is te vergelijken met de as waar omheen een ploeg draait.  Naar beide zijden heeft de maaier een maximale uitslag van 28 graden. Dankzij deze constructie heb je geen last van een grote bok die bij een gewone frontmaaier wordt gebruikt.

Flink lichter

Door de aangepaste ophanging komt de speciaal ontwikkelde maaier niet alleen korter op de werktuigdrager, maar is hij ook nog flink lichter. In vergelijking met een gewone fontmaaier met Accord bok is deze 200 kg lichter. Een enorme gewichtsbesparing op een totaalgewicht van nu 450 kg.  De werkbreedte van de maaier is 2,40 meter. De maaier is uitgerust met 6 driehoekige maaischijven, met 3 mesjes per schijf.  Door het verwisselen van de poelies kan de maaier werken op een 540 of 1000 toeren aftakas. Dat maakt het mogelijk om deze maaier niet alleen op de speciale werktuigdragers zoals de Aebi en de Reform te gebruiken, maar ook als frontmaaier op een gewone tractor waarmee in de berm gewerkt wordt.

Omkeerinrichting

De aandrijving is voorzien van een omkeerinrichting voor werktuigdragers waar de aftakas andersom draait dan een frontaftakas van een trekker. Doordat de hele ophanging onder de kap is verwerkt, heeft de maaier een mooie vlakke bovenkant waar het gras makkelijk afwaait of vanaf geveegd kan worden. Om de breedte bij transport te beperken is het mogelijk om de maaier uit te rusten met hydraulisch opklapbare zijborden.