Slim stoppen met Steyr

De Multi tractor serie van Steyr wordt vanaf dit jaar uitgerust met een automatisch koppelsysteem. Bij het remmen ontkoppelt de tractor automatisch, laat je de rem los, dan schakelt deze zichzelf weer in.

 

Dankzij het S-Stop systeem heeft Steyr nu ook de mogelijkheid om een trekker op een helling actief stil te laten staan. Aan de andere kant helpt dit als je met een zware last op een helling weer op moet trekken.  Draaimomentsensoren zorgen ervoor dat tijdens het met een zware last afrijden van een helling de koppeling niet wordt geactiveerd als de bestuurder moet bijremmen.  Je houdt dus grip en kunt op de motor afremmen.

In het nieuwe model is ook motorisch het een en ander aangepast. Zo kreeg de motor een nieuwe turbo die ervoor zorgt dat er een verhoogd startkoppel is en verbetert deze de prestaties bij lage toerentallen.

Andere kleine aanpassingen zijn het vergroten van het wisgebied van de ruitenwisser tot 235 graden. Voor de smartphone zijn er speciale houders en het is mogelijk om deze direct aan het tractorscherm te koppelen. Aan de buitenzijde is het nu mogelijk om nog 2 koplampen extra te monteren. Het totaal aantal werklampen dat kan worden gemonteerd is nu 12.