Sitevi tuinbouwbeurs met demonstraties

Eén van de grootste intenationale beurzen voor bedrijven in de groente-, fruit- en bomenteelt en groenvoorziening is de Sitevi in Montpellier in Zuid Frankrijk. Bijzonder aan de beurs zijn de demonstraties van machines. Dat maakt de beurs ook voor Nederlandse telers en loonwerkers interessant meent beursmanager Martine Dégremont.

De tweejaarlijkse beurs die dit jaar van 28 tot 30 november wordt gehouden verwacht rond de 55.000 bezoekers uit 52 verschillende landen. De beurs wordt georganiseerd door de organisatie die ook de Sima in Parijs doet. In totaal zijn er dit jaar meer dan 1000 standhouders. Dertig procent daarvan is gericht op de wijnbouw, de overige 70 procent richt zich op  de groente- en fruitteelt en de groenvoorziening. Daarvoor zijn machines voor de grondbewerking, de teelt en de oogst aanwezig. Voor een deel daarvan is er ook een demonstratieterrein. 

De sterke groei van het aantal exposanten dit jaar is te danken aan de uitbreiding van de beurs met machines voor de boomteelt en de groenvoorziening. Mede daardoor zijn er nu al 100 extra standhouders ingeschreven.  De beurs die dit jaar 40 jaar bestaat krijgt daarmee een extra stimulans.  Vanwege het belang van Nederland in deze teelt, wordt de aandacht dit jaar ook gericht op bezoekers uit Nederland. Voor bedrijven in deze sectoren is het een alternatief voor de Agritechnica waar het vooral om de grote machines draait. Op deze beurs zijn het juist de kleinere tractoren en machines die centraal staan.

Bijkomend voordeel voor de bezoekers is de ruime aandacht voor de wijnbouw. Er is namelijk ook veel te proeven….

Meer informatie op www.sitevi.com   In Nederland wordt de SITEVI vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl, internet: www.promosalons.nl). Bent u geinterresseerd in een bezoek dan kunt u hier terecht met al uw vragen. Goed om te weten is dat er dagelijks rechtstreekse vluchten zijn van de KLM naar Montpellier.