Sima voortaan in november

Een van de grootste internationale werktuigenbeurzen, de Sima, krijgt een grote opfrisbeurt. Zo wordt de beurs, die in 2022 honderd jaar bestaat, in 2020 voor het eerst in november gehouden. Vanaf dan zal de beurs om de twee jaar in november plaats gaan vinden. "Hiermee sluit de beurs beter aan op de cyclus in de se​ctor", aldus de beurs in haar hernieuwde strategie.  

De laatste jaren kreeg de Sima steeds meer concurrentie te voorduren van de AgriTechnica. Een beurs die in het najaar gehouden wordt volgend op de Sima, welke in februari plaatsvindt. Meer en meer machinebouwers bewaren de noviteiten voor de beurs in Hannover, die in november plaatsvindt. Mede omdat dit een tijdstip is waarop de ondernemers op zoek zijn naar de noviteiten voor het nieuwe seizoen. Als gevolg daarvan vonden er steeds minder onthullingen van noviteiten plaats op de Sima. Ondanks dat de beurs gehouden wordt in een belangrijk land voor de afzet van materieel. Zelfs Franse machinebouwers lieten het steeds vaker afweten. 

Innovatie garantie

Nu maakt de Sima bekend dat de beurs in 2020 in november plaats gaat vinden. Van zondag 8 november tot en met 12 november 2020 kunnen bezoekers er kennis gaan nemen van de noviteiten in de sector. "Vanaf dan wordt de beurs in de even jaren in november gehouden, waarmee we voldoen aan de vraag van exposanten en internationale bezoekers", aldus de Sima in haar hernieuwde strategie. "Het sluit ook beter aan op de besliscyclus. Met deze veranderingen bieden we de bezoekers van de Sima de garantie dat ze hier de meeste recente internationale innovaties ontdekken." 

De beurs kondigt meer veranderingen aan om ervoor te zorgen dat ze in de zogenaamde derde agrarische evolutie de beurs blijven die dient als podium voor de innovaties. Zo maakt de beurs bekend op de volgende editie meer ronde tafels en speciale events aan te bieden. Tevens komt er een scherpers focus op innovaties vanuit de hele agrarische sector van over de hele wereld. Zondag 30 oktober tot en met donderdag 3 november 2022 viert de beurs alweer zijn honderd jarig bestaan.  

Sima 2019

In 2019 bezochten ongeveer 230.000 bezoekers de beurs in Parijs. Een aantal vergelijkbaar met 2017. Ook waren er opnieuw meer internationale exposanten te vinden op de beurs. Dat aantal steeg met 12,5 procent, waardoor er 42 landen vertegenwoordigt werden.   

Nieuws van de SIMA: