Shovel en graafmachine op waterstof

Maart volgend jaar hoopt Holthausen te beginnen met het ombouwen van een Volvo L50 en een EW150 naar waterstof. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Groningen die zo snel mogelijk helemaal CO2 neutraal wil zijn. De ombouw van diesel naar waterstof gebeurt samen met importeur SMT uit Emmeloord.

 

  • DSC00906 (Klein).jpeg

    Bij het vervangen van een motor door een waterstofcel blijft er genoeg ruimte over.
  • DSC00907 (Klein).jpeg

    In deze bus ligt de waterstoftank en een set batterijen gewoon achterin de bus. Daar zouden alternatieven voor zijn zoals onder de vloer brengen of bijvoorbeeld op het dak via een dakverhoger.
  • DSC00909 (Klein).jpeg

    Blikvanger van de ombouwprojecten van Holthauzen is het inbouwen van een waterstofmotor in een Tesla. Deze heeft nu een actieradius van meer dan 1000 km.

Holthausen meldde dit op de vakbeurs Energie die afgelopen week plaats vond in Den Bosch. Daar presenteerden ze ook hun eerste VW-bus op waterstof. In deze bus is de motor vervangen door een waterstofcel. De ombouw gaat wel ten koste van een deel van de laadruimte want achter de bestuurder liggen twee vierkante dozen waarin de waterstof tank en een serie batterijen zijn geplaatst. Voor de gemeenten Groningen geen probleem volgens communicatiemedewerker Stefan van der Spek. “Ze willen ruimte houden voor twee pallets en dat past nog steeds.” De batterij is volgens hem onmisbaar om een goed rendement uit de waterstofcel te halen. “Met een batterij kun je alle stroom benutten die vrijkomt. Alles wat niet nodig is, sla je op. Is de batterij bijna vol, dan kun je de waterstofcel uitschakelen en benut je de stroom uit de accu.”

Volvo als experiment

Holthausen is nauw betrokken bij de waterstofprojecten van de gemeente Groningen. Doel is om zo snel mogelijk over te gaan op het gebruik van voertuigen die geen CO2 meer uitstoten. Om dat ook te realiseren bij de onderhoudsmachines laat de gemeente nu als experiment een shovel en mobiele graafmachine ombouwen op waterstof. Holthausen zal daarbij samenwerken met Volvo importeur SMT. Volvo zelf doet niet mee, maar gaat het project wel nauw volgen. In de loop van volgend jaar zouden de machines klaar moeten zijn om test te draaien. Of ombouwen de beste oplossing is zal moeten blijken stelt Max Holthausen. “Helemaal nieuw ontwerpen is misschien het beste om de opgewekte elektriciteit zo goed mogelijk te benutten.” Zo ver komt het nu niet. Nu wordt het de motor en brandstoftank vervangen door een waterstoftank en waterstofcel.