Scania investeert in nieuwe grondlakstraten

Scania heeft besloten om de exterieurdelen van de vrachtwagencabine in eigen beheer te gaan primeren. Hiertoe investeert Scania in twee volautomatische grondlakstraten. Die worden gekoppeld aan de al bestaande automatische toplakstraten in de fabriek voor ‘painted parts’ in Meppel.

De beide grondlakstraten, die in totaal uit acht lakrobots bestaan, worden gerealiseerd in een nieuw gebouw. Voor de nieuwe grondlakstraten zal gebruik worden gemaakt van de modernste technologie. Door de investering zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen.

De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe grondlakstraten onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst. In die die fabriek staan al volautomatische lakstraten. Er worden daar momenteel zo'n 12.000 onderdelen per dag gespoten, goed voor 350 vrachtwagens. Deze onderdelen gaan naar Zwolle, maar worden ook geproduceerd voor vestigingen van Scania in Azië, Afrika en Australië.