Scania introduceert nieuwe uptime-functies

Een brandstofdiefstalalarm met slimme connectiviteit, een verbeterde verwerking van verticale lasten met tweebalgs sleepassen en een verbonden carrosserie voor meer controle zijn de nieuwe uptime-functies om de Scania’s verder te verbeteren. Niet alleen het brandstofdiefstalalarm, maar ook de nieuwe tweebalgs sleepassen zijn interessant, zeker voor wie met een containerauto rijdt.

Diefstal van brandstof uit trucks is een probleem voor vele transportbedrijven in verschillende regio’s. Dan gaat het niet alleen over de waarde, maar vooral ook over de mogelijk langdurige stilstand. Scania heeft hiervoor een preventieve alarmfunctie ontwikkeld die lokaal werkt en als de klant het Control-pakket van Scania heeft ook sms- en e-mailberichten verzendt via het Fleet Managementsysteem. Bij activering controleert het alarmsysteem tot 65 uur lang het brandstofniveau, mits de hoofdbatterij van de truck is geactiveerd. Als het brandstofniveau plotseling met vier tot acht procent daalt (afhankelijk van de tankgrootte), gaat het alarm af.

Scania introduceert een verbeterde lastverwerking voor trucks met wissellaadbak die bijvoorbeeld containers vervoeren. Bij het gebruik van de luchtvering voor het omhoog of omlaag brengen van de truck is het van groot belang dat de beweging uitsluitend verticaal is. Dan kunnen lastige taken zoals de truck in de juiste positie krijgen of - bij uitladen - het risico van beschadiging van de steunpoten door horizontale beweging worden vermeden. Dit is vooral cruciaal voor trucks met gestuurde sleepassen, omdat ze meestal anders bewegen door het afzonderlijke luchtbalgsysteem op de sleepas. Scania heeft dit risico weggenomen door een functie te introduceren die automatisch de remmen op de sleepas vrijgeeft. Met vrij rollende wielen worden er geen krachten van de sleepas overgebracht die de truck uit de gewenste positie kunnen brengen.

Ten slotte kan Scania’s BCI (Bodybuilder Communication Interface) nu ook worden gebruikt voor het bewaken en meten van opbouwgerelateerde functies in de truck. Gegevens van sensoren, meestal meetfactoren zoals gewicht, temperatuur, hoeken, alarmen enzovoort, worden verzameld in de BCI van de truck. Via de ingebouwde Scania C300 Communicator worden deze gegevens vervolgens verzonden naar het FMS-systeem van de klant (mits de klant beschikt over de Control-pakketservice van Scania). Dit betekent dat alle cruciale voertuig- en opbouwgegevens op één plek worden opgeslagen en eenvoudig toegankelijk zijn.