Sany naar Collé

Sinds 1 januari is Collé de officiële importeur van Sany. Het bedrijf neemt daarvoor alle verplichtingen over van Meerman uit Vlaardingen die het merk tot nu toe vertegenwoordigde.

De overgang werd bekend gemaakt tijdens de pré Intermat persbijeenkomst in Parijs. Daar liet Sany weten Europa te beschouwen als een strategisch belangrijke markt waar ze vol op in willen zetten. Waarbij ze ook geleerd hebben dat het in Europa niet gaat om verkopen, maar veel meer op het garanderen van een goede service en onderhoudsorganisatie. Door het aanstellen van Collé als importeur verwacht het bedrijf daar een betere invulling aan te kunnen geven als met Meerman die het bedrijf tot nu toe vertegenwoordigde. Daar bleek het volgens Sany echter niet goed samen te gaan met de focus van het bedrijf op de minigraafmachines.

De focus op Europa moet volgens het bedrijf ook blijken uit de uitbreiding van het leveringspakket met een mobiele graafmachine. Eind dit jaar moeten daarvan de eerste modellen klaar zijn. De Intermat is echter nog te vroeg om deze al te tonen, dus daar zullen ze niet staan. Wel zijn daar nieuwe mini graafmachines te zien en een 50 tons machine. Van 23 tot 28 april zijn deze te zien in Parijs.