Samson US 2-vastemeststrooier met hydraulische bodemkettingspanner

Samson zal op de komende Agritechnica de nieuwe tweeassige Samson US 2-vastemeststrooier introduceren. Een noviteit aan deze machine is de gepatenteerde hydraulische bodemkettingspanner, die de bodemketting continu op de juiste spanning houdt.

Na de drieassige Samson US 3 op de vorige Agritechnica komt Samson dit keer met de tweeassige US 2-variant. Het gaat hier om vastemeststrooiers met inhoud van 23 tot 35 kuub. Deze zijn uitgerust met 118 centimeter grote strooischijven.

Door het verstellen van de strooivleugels in combinatie met de doorlaat is deze strooier geschikt voor verschillende materialen. Vanwege een extra zware aandrijflijn en een zwaar uitgevoerd strooiwerk kan deze volgens Samson dertig tot veertig procent meer aan dan bestaande strooiers in dit marktsegment. Ze zijn uit te rusten met statische en dynamische weging voor precisiestrooien in tonnen per hectare, desgewenst in combinatie met plaatsspecifiek strooien.

Nieuw is een hydraulische bodemkettingspanner. Hiermee is de kettingspanning continu goed te houden bij het leegdraaien, maar ook bij het terugdraaien. Volgens Samson verlengt deze spaninrichting de levensduur en zorgt deze voor minder kans op breuk of schade. Samson gaat de nieuwkomer komend seizoen beperkt uitzetten.