Samson komt met betere NPK-sensor en TG-serie mesttanks

Samson heeft voor de Agritechnica een zilveren medaille gewonnen met zijn NPK-sensor. De fabrikant zal hiervoor ook een groter aanbod smart farming solutions aanbieden. Daarnaast komt Samson met een nieuwe TG-serie mesttanks. Het gaat om twee modellen met een inhoud van achttien en twintig kubieke meter, die beschikbaar zijn met een gelimiteerd aantal opties.

Op de Agritechnica zal Samson voor het eerst samen met Pichon op één stand staan. Eén van de highlights is de nieuwe NPK-sensor voor het realtime meten van de NPK-gehalten op basis van NRM-sensortechniek. Samson heeft hiervoor een zilveren medaille gewonnen. Dit systeem wordt geïntegreerd op de Samson PG II-tanks. Samson geeft aan dat deze multifrequentiemeting, met individuele atoomherkenning, een hogere nauwkeurigheid geeft dan andere meetsystemen.

Voor bijpassende precisiebemesting komt Samson met plaatsspecifieke variabele dosering en met GPS-gestuurde sectieafscheiding voor zijn SlurryMaster 8000- en SpreadMaster 8500-regelsystemen. Ook levert Samson Remote Support op de machines die uitgerust zijn met de SlurryMaster 8000. Daarbij krijgt de klant directe ondersteuning van Samson bij problemen en calamiteiten.

De nieuwe TG-serie is bedoeld voor export en wordt daarom met een beperkt aantal opties geleverd. Het hart blijft het bekende Samson Ejector-vacuümpompsysteem, waarmee Samson een hoog vacuüm en dus een grote vulcapaciteit claimt. Deze pomp is opgegeven voor een capaciteit van 6000 liter per minuut. De tanks zijn leverbaar met naar wens een één- of tweedelige laadarm aan de zijkant van de tank of naar wens voorop de trekker. Ook is een vulpunt op de tank leverbaar voor externe vulling, zoals we dat in het buitenland tegenkomen. De tank wordt standaard uitgerust met een heffend en drukkend te gebruiken 3,8-tons hef. Samson mikt met deze serie op een relatief eenvoudige tank met toch de Samson-kenmerken.