Royal Reesink neemt Meerman Groep over

Royal Reesink heeft de Meerman Groep uit Vlaardingen overgenomen. Met de overname van het familiebedrijf krijgt Reesink er een distributeur van Kubota grondverzetmachines bij. Het bedrijf houdt zich verder bezig de verkoop, verhuur, onderhoud en service van de Kubota machines, dat gebeurt via de onderdelen: Meerman Machines, Meerrent bv en Meerman Technisch Buro bv.

Het familiebedrijf met 28 medewerkers bundelt haar krachten met Reesink, omdat ze er goede kansen in zien. "Royal Reesink is een ambitieuze en financieel daadkrachtige organisatie waarmee we verder kunnen groeien en onze afnemers nog beter kunnen bedienen", aldus Ilse Meerman, directie Meerman. Zij en het overige managementteam bestaande uit Koen Meerman en Victor van den Berg blijven de bedrijfsvoering voortzetten. 

Groter assortiment

De bedrijven vinden elkaar op meer fronten. Zo laat Meerman weten dat het samengaan ze de kans geeft om een groter assortiment in de verkoop aan te gaan bieden, maar ook via Meerrent. "Ook kunnen we elkaar versterken in het werken met dealerorganisaties." Lourens Meerman vult aan: "Juist diezelfde mentaliteit en ondernemersdrang van Royal Reesink heeft ons overtuigd de samenwerking aan te gaan voor de toekomst."

Voor Royal Reesink betekent de overname een belangrijke stap in de ontwikkeling van de grondverzetactiviteiten. "We zijn daarnaast enorm blij met de toevoeging van Kubota aan ons productpallet", zegt Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink. "We hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking." Naast Reesink Construction Equipment wordt er een apart divisie opgericht: Reesink Compact Construction Equipment. Van die laatste gaat Meerman onderdeel uitmaken. Samen met de directie van Meerman worden in de toekomst gecombineerde activiteiten ontwikkeld.