Reserveonderdelen gaat CNH Industrial uit de 3D-printer halen

CNH Industrial is er in geslaagd de eerste reserveonderdelen met behulp van de 3D-printer te produceren. Onder deze vier onderdelen bevinden componenten voor bussen en landbouwmachines. Het grote voordeel van de productie met de 3D-printer is dat klanten nog sneller geholpen kunnen worden en er meer lokaal reserveonderdelen gemaakt kunnen worden. De eerste onderdelen zijn nog van plastic, maar er vinden ook al testen plaats met metaal.    

  • CNH foto.jpg

    Een reserveonderdeel nodig? Die komt straks uit de 3D-printer

De 3D-printer inzetten voor de productie van reserveonderdelen. Dat begint steeds realistischer te worden nu ook CNH Industrial bekend maakt de eerste onderdelen op deze manier geproduceerd te hebben. Voor het bedrijf is het een grote stap vooruit in de implementatie van aanvullende technologieën in het productieproces. 

Kwaliteitsgarantie

Bij 3D-printen, of Additive Manufacturing (AM), wordt aan de hand van een digitaal bestand, onder controle van de computer, via laagjes van diverse materialen een onderdeel samengesteld. CNH geeft aan dat na het printen de onderdelen nog diverse testen ondergaan om te garanderen dat de producten aan de, binnen het bedrijf geldende, kwaliteitseisen voldoen. 

De eerste onderdelen zijn nog volledig van plastic en bestemd voor bussen en landbouwmachines. In de toekomst hoopt het bedrijf echter ook onderdelen van metaal uit de printer te kunnen halen. Daar wordt nu volop testen mee gedaan. 

Minder afval

Dat het bedrijf hier druk mee bezig is heeft te maken met de grote voordelen van 3D-printen. "Het maakt het mogelijk om de lokale vraag naar reserveonderdelen in te vullen." Iets wat grote voordelen heeft wanneer er maar een kleine volume nodig is om dringende specifieke orders in te kunnen vullen. Ook verhoogt het de beschikbaarheid en maakt het slimmer voorraadbeleid mogelijk. "Elk productie kan binnen 24 tot 36 uur geprint worden met de optimale inzet van grondstoffen. Daarbij is er sprake van veel minder afval omdat de productie een precies proces is." Allemaal zaken die passen binnen het verder verduurzamen van het bedrijf.