Renault bedrijfsauto op waterstof

Renault begint nog voor het einde van het jaar met de produktie van waterstof bedrijfsauto’s. Deze zijn voorzien van een waterstof-brandstofcel waarmee de actieradius twee tot drie keer zo groot is als van een elektrisch aangedreven auto met alleen een batterij.

 

Na uitgebreide tests acht Renault de waterstoftechnologie nu klaar voor toepassing in de praktijk. Het bedrijf speelt daarmee in op de plannen van Japan, Korea, Californië, China en Europese overheden om waterstof in te gaan zetten als brandstof van de toekomst. In Nederland stimuleert Rotterdam het gebruik van waterstofauto’s en loopt er in Grondingen een groot investerings- en onderzoeksprogramma, waarbij ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld tractoren en grondverzetmaterieel. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk worden dergelijke plannen ten uitvoer gebracht. In Frankrijk wil de overheid in het kader van het zogenoemde Waterstofplan tot 2030 de verkoop van 50.000 waterstofauto’s en duizend waterstoftankstations stimuleren en geeft het subsidie op waterstofauto’s.
 

Ontwikkeld sinds 2014

De waterstoftechnologie die Renault met partner Symbio sinds 2014 heeft ontwikkeld, is nu leverbaar in de lichte bedrijfswagens van Groupe Renault. De waterstofauto’s zijn geschikt voor intensief gebruik, bieden een grote actieradius en het tanken gaat bijzonder snel (5 tot 10 minuten). Vooral in binnensteden en milieuzones komen waterstofauto’s optimaal tot hun recht omdat ze geluidloos zijn en geen CO2 uitstoten. Emissievrije waterstofauto’s zijn vooral voor ondernemers belangrijk. Voor hen is een bestelauto het gereedschap voor het werk dat ze vooral uitvoeren in stadscentra, waar steeds meer milieuzones worden ingesteld.

De waterstof aangedreven MASTER Z.E. heeft een actieradius van 350 km tegenover 120 km voor de batterijversie. Renault biedt de MASTER Z.E. Hydrogen aan als bestelauto in twee lengtematen en als chassis-cabine. Hij is voorzien van twee waterstoftanks, die onder de auto zijn gemonteerd. Dat vergroot de bruikbaarheid van de auto zonder dat dat ten koste gaat van het laadvolume van 10 m3. De gewichtstoename door de waterstofinstallatie is een bescheiden 200 kg.

Kangoo

Renault introduceert eind 2019 al de KANGOO Z.E. Hydrogen. Die biedt met 370 km in de praktijk de grootste actieradius van alle elektrische bestelauto’s op de markt. De actieradius van de KANGOO Z.E. Hydrogen is in de praktijk twee keer zo groot als die van de KANGOO Z.E. Dat is te danken aan de waterstof-brandstofcel. Die verwarmt tevens bij lage temperaturen het interieur en voorkomt dat de actieradius kleiner wordt naarmate de temperatuur daalt.

Het laadvolume van de Renault KANGOO Z.E. Hydrogen bedraagt 3,9 m3 en de waterstofinstallatie voegt slechts 110 kg toe aan het gewicht van de auto. Prijzen volgen in een later stadium.