Potato Europe verregend

Opnieuw had Potato Europe pech bij de Nederlandse editie. De eerste dag werd vanwege de storm afgelast, de tweede verregende. Toch was er een bekende les opnieuw te leren. Hoe slecht de omstandigheden ook, de zelfrijders kunnen altijd rooien.

 • DSC05094 (Medium).JPG

  Ploeger liet zien ook onder deze omstandigheden uitstekend uit de voeten te kunnen.
 • DSC05107 (Medium).JPG

  Agrifac werkt aan een systeem om op basis van drone beelden of sensoren de afgifte per dop te regelen. Zodat de dosering is aangepast aan gewasstand of hoeveelheid onkruid.
 • DSC05101 (Medium).JPG

  Van Eijck heeft een speciale uitvoering van de Fliegl schuifwagen met afvoerband laten maken voor gebruik tijdens de oogst van de wortelen.
 • DSC05106 (Medium).JPG

  De nieuwe verstekrooier van Dewulf heeft een snel afneembare rooibek om makkelijk te kunnen schakelen tussen aardappelen en uien. Nieuw is de doorvalmat die andere fabrikanten al langer hebben.
 • DSC05103 (Medium).JPG

  Niet iedereen bleef overeind in het modderbad zoals regelmatig te zien was.
 • DSC05085 (Medium).JPG

  Zelfs de verharding met rijplaten was soms niet afdoende. Deze voor de afvoer van materiaal verdwenen in een modderbad.
 • DSC05082 (Medium).JPG

  Het rooien ging ondanks het slechte weer door zo lang er afvoer was

Het was jammer dat de demonstraties maar tot de ochtenduren beperkt bleven. Toen was het nog droog en lieten de zelfrijders zien dat er, ook al is het kleddernat, dankzij de rupsen en brede banden toch zonder al teveel sporen te rooien is. Al moet je dan niet in de bunker kijken, want daar lijkt wel een nieuw soort zwarte aardappels te liggen. Om te laten zien hoe goed de moderne reinigers werken was het dan weer wel ideaal. Alleen was de regen op een gegeven moment zo overvloedig dat in de stortbak en reinigingsunit er een egaal laagje modder aan de aardappels werd gesmeerd. Daarmee kwam ook aan de rooidemonstraties een einde, want niemand wilde deze aardappelen meer ontvangen.

Doordat de beurs nog maar één dag besloeg was het ondanks het slechte weer druk in de tent en bij de buitenstands. Met ruim 10,000 mensen uit 53 verschillende landen is de organisatie tevreden met het aantal bezoekers. In totaal waren er 272 standhouders uit 16 landen. Meer over de beurs in het bijgaande beeldverslag.