Pirelli terug via Heuver

Heuver mag de terugkeer van Pirelli op de Nederlandse markt vorm geven. Het bedrijf is aangesteld als dealer voor de Benelux en Finland. De start is met de nieuwe Pirelli PHP band. Een zogenaamde Green Performance band.

De nieuwe band is gemaakt voor het topsegment van de tractorenmarkt, inclusief de modellen met een topsnelheid tot 65 km per uur. Met Green Performance wil Pirelli laten zien dat het banden zien met oog voor het milieu. In dit geval betekent het een band met een goede brandstof efficiency, een lange levensduur en het gebruik van componenten die de milieu impact verminderen.

Volgens Pirelli heeft de band door het gekozen nokkenprofiel een combinatie van een goede tractie en een hoog lossend vermogen. Het loopvlak is zo ontworpen dat de bodemverdichting zoveel mogelijk wordt beperkt, nog steeds aldus Pirelli.

De wang van de band is opnieuw ontworpen om de balans tussen de verticale en horizontale krachtenverdeling te verbeteren. Dit moet vooral zorgen voor een strakker stuurgedrag op verharde wegen.

De nieuwe serie Pirelli PHP banden is leverbaar in diverse maten van 26 tot 46 inch. Dit zijn de meest gangbare maten voor tractoren, oogstmachines en spuiten. Via de meeste bandenleveranciers zijn deze nu te bestellen.