PFAS-problemen steeds groter

De problemen door PFAS nemen steeds verder toe blijkt uit een enquête die Cumela momenteel uitvoert. Uit de eerste resultaten blijkt dat het tijdelijk handelingskader voor PFAS dramatisch uitpakt. Veel werk valt stil en personeel komt thuis te zitten.

 

De afgelopen week is door Gerben Zijlstra van Cumela Nederland intensief gewerkt aan het aandacht vragen voor het PFAS-probleem. “We hebben inmiddels de Kamerleden Erik Ziengs van de VVD en Maurits von Martels van het CDA duidelijk weten te maken hoe groot de problemen aan het worden zijn. Met hen kijken we hoe we tot een oplossing kunnen komen.”

Een onderdeel van de inventarisatie van de problemen is een bliksem-enquete die momenteel wordt uitgevoerd.  Deze enquête kan nog tot 6 oktober worden ingevuld door bedrijven die direct met de PFAS te maken hebben. Vul de enquete in via deze link Het belangrijkste probleem waar bedrijven nu tegen aan lopen is dat ze nergens meer met de grond naar toe kunnen.

Leden van Cumela Nederland kunnen het webinar op 10 oktober volgen. Daarin wordt de regelgeving nog een keer uitgelegd en kunnen vragen worden gesteld. Op 11 oktober volgt dan nog een gesprek met staatssecretaris  .Stientje van Veldhoven over de problemen. Daar zullen ook de resultaten van de enquête ter sprake komen.