Op 12 maart gaat de huidige SDE+ voor het laatst open

Op dinsdag 12 maart gaat de voorjaarsronde van SDE+ weer open. Het is meteen het laatste jaar waarin er een beroep gedaan kan worden op de SDE+ in de huidige vorm. Tot 4 april 2019 wordt er vijf miljard euro via de subsidie verdeeld.In het najaar volgt vervolgens nog een tweede ronde, maar daarvan is de datum nog onbekend. Na toewijzing heeft een ondernemer achttien maanden de tijd om de toewijzing concreet te maken.  

  • sde.jpg

    Na dit jaar verdwijnt de gunstige vorm van SDE+ subsidie

André de Swart, van Cumela Advies, geeft aan dat ondernemers die overwegen om te investeren in zonnepanelen beter nu nog gebruik kunnen maken van de subsidie. "Het is een optie om een aanvraag in te dienen zonder dat je precies weet welke panelen je gaat installeren. Indien je de beschikking toegewezen krijgt kun je besluiten welke panelen je installeert of om af te zien van de toewijzing. Hier heb je achttien maanden de tijd voor. "

Na de voorjaarsronde krijgen ondernemers in het najaar nog een laatste kans om aan de tweede ronde mee te doen, maar daarvoor is de datum nog niet bekend. Daarna wordt de regeling vervangen door een gericht op CO2-reductie: de SDE+(+). "De verwachting is dat de regeling minder gunstig wordt, moeilijker zal zijn om aan te voldoen en wellicht meer administratieve lasten gaat geven."  

Meer lezen: Laatste jaar SDE+ in huidige vorm