Nieuwe Versatile Nemesis-trekkers

Afgelopen maand introduceerde Versatile vrij onverwacht en uiterst bescheiden zijn nieuwe Nemesis-trekkerserie. Het gaat hier om middelzware trekkers met vermogens van 129 tot 154 kW (175 tot 210 pk). Ze worden gebouwd in Winnipeg en de eerste gelimiteerde serie zal dit najaar de fabriek verlaten.

Het was een opvallende lancering van Versatile Ag in Scottsdale, Arizona. Tijdens een dealermeeting showde de fabrikant de nieuwe Nemesis-trekkers. Daarbij verscheen er een berichtje op Facebook en dat was het dan.

Het gaat echter wel ergens om, want het is voor Versatile de eerste keer dat het serieus een serie lichtere trekkers neerzet. Met de reputatie van de New Holland Genesis-serie in het achterhoofd verwacht je dan wel wat.

Hoofdlijnen van de trekker

Versatile Ag is zeer terughoudend in het vrijgeven van details, maar de hooflijnen zijn wel bekend. De, in eerste instantie 129 tot 154 kW (175 tot 210 pk) sterke, trekkers zijn uitgerust met - vrij gebruikelijk voor Versatile - Cummins-motoren. In dit geval gaat het om de bekende Stage IV-QSB6.7-zescilinderserie. Daarachter zit een elektronisch aangestuurde fullpowershifbak.

Versatile geeft aan dat het ook met een CVT van ZF zal komen. Uiteraard zit er de bekende ruime Versatile-cabine op. Ook gaat Versatile de trekker desgewenst standaard met Alö-frontlader leveren.

De fabrikant geeft aan in het najaar zover te willen zijn dat de trekker in serieproductie kan gaan. Het is nog niet bekend of en wanneer de trekker naar Europa komt.