Nieuwe naam; Reesink Agri

Reesink Technische Handel, vooral bekend als importeur van Kuhn en Bergmann heeft zijn naam veranderd in Reesink Agri. Met deze naam wil het bedrijf volgens directeur Pieter Koeman laten zien dat het veel meer is als een handelsbedrijf. “Tegenwoordig ben je veel meer een partner die samen met de klant zorgt voor toegevoegde waarde bij de inzet van machines.”

 

  • DSC08226 (2) (Klein).jpeg

    Op de foto van links naar rechts Pieter Koeman, Gerrit van der Scheer en oud directeur van Reesink Technische Handel Arjan Mulder. Bovenin het nieuwe logo.
  • DSC08223 (Klein).jpeg

    De nieuwe robot zoals deze nu door Reesink op de markt wordt gebracht.

Algemeen directeur Gerrit van der Scheer van Royal Reesink, de holdingmaatschappij waaronder ook Reesink Agri valt, vertelde met weemoed afscheid te nemen van de naam Reesink Technische Handel. “Dat is wel het bedrijf waaruit dit 232 jaar oude bedrijf is gegroeid. Als oud-directeur van deze onderneming heb ik mooie herinneringen aan dit bedrijf dat aan de basis staat van alles wat we nu doen. Maar juist door onze activiteiten te verbreden, maar ook afscheid te nemen van bepaalde bedrijfsonderdelen zijn we nu een sterk bedrijf dat de crisis goed heeft overleefd.”

Tegelijk met de nieuwe naam, maakte Reesink Agri ook bekend dat ze vanaf nu de importeur zijn van de producten van NAIO technologies. Dit is een jong Frans bedrijf dat landbouwrobots maakt. Deze kunnen volledig autonoom onkruid wieden of schoffelen, maar zijn bijvoorbeeld ook inzetbaar voor het maken van plantgaten.  De eerste toepassingen liggen vooral in de tuinbouw waar op relatief kleine oppervlakten wordt gewerkt.