Nieuwe Hillmaster

Votex heeft Hillmaster klepelmaaier flink onder handen genomen. De Hillmaster 220 heeft een nieuwe klepelunit, een andere aandrijving en een smallere ombouw. Daardoor kan dichter langs obstakels worden gemaaid.

De nieuwe Hillmaster heeft een werkbreedte van 221 cm en in transport een breedte van 245 cm. Om dit te bereiken is door het rechter rotorlager in de as te integreren waardoor de uitstekende lagerblokken zijn verdwenen. De rechterkant is nu helemaal vlak waardoor korter langs obstakels gereden kan worden.

De nieuwe klepelmaaier heeft een grotere rotoras waaraan 54 Y klepelsets hangen. Deze wegen 444 gram per set om een grote slagkracht te krijgen. De klepels zijn zo bevestigd dat de klepels dankzij de omkeerbare draairichting naar twee zijden kunnen werken zonder dat ze elkaar raken. Er kan dus zowel voor als achteruit worden gemaaid of geklepeld in bijvoorbeeld struikhout.

Voor de aandrijving maakt Votex nu gebruikt van een dubbele powerband in plaats van V snaren. Naast de gewone ophanging is er nu ook een uitvoering met een hydraulisch siteshift. Bij de zijplaten zijn extra verstevigingshoeken aangebracht om de gewasstroom beter te geleiden. Voor het maaien in struikgewas is het mogelijk om de voorzijde te openen en is er als optie een stalen duwbeugel die het gewas voorover duwt.

De nieuwe serie is ook uiterlijk goed herkenbaar door de nieuwe vormgeving met extra aandacht voor het onderhoud met makkelijk bereikbare smeernippels die wel verzonden zijn gemonteerd om beschadiging te voorkomen.