Nieuwe dwarsafvoerbanden voor Krone-triplemaaiers

Voor de maaierseries EasyCut B 870 CV/CR Collect en EC B 1000 CV/CR Collect biedt Krone vanaf nu een nieuwe dwarsafvoerband aan. Van de nieuwe dwarsafvoerband met 910 millimeter breedte heeft Krone de diameter van de bandrollen met 25 procent vergroot. Daardoor zijn nu ook bij grote hoeveelheden nog hogere bandsnelheden mogelijk bij een goede zwadafleg.

Praktische kenmerken zijn de instelbare geleideplaat voor de verbeterde gewasstroom en een voorbeeldige zwadafleg. De gewenste zwadbreedte laat zich met een pen-gat-verbinding in het frame grof voorinstellen. Alle andere functies voor een flexibele zwadvorming regelt de bestuurder met de bandsnelheid.

Optioneel zijn in extra hoogte verstelbare acceleratiewalsen verkrijgbaar. De frameloze band is lichter dan zijn voorganger en de betere toegankelijkheid van de band maakt snellere reiniging mogelijk. Standaard beschikken de maaiers voor de aandrijving van de dwarsafvoerband over eigen boordhydrauliek, onafhankelijk van de trekkerhydrauliek.