Nieuwe Cat D6-bulldozers ook in elektrische XE-uitvoering

Cat introduceert de nieuwe generatie Cat D6-bulldozers naar keuze met een nieuwe automatische viertraps powershift of in XE-uitvoering met een volledig elektrische aandrijving. De XE-versie is duurder, maar Cat verwacht voor de ondernemer grote voordelen. De nieuwe 22-24-tons D6-bulldozers met een 161 kW (219 pk) Cat C9.3B-krachtbron vervangen de bekende D6T-bulldozers.

Cat zet een compleet nieuwe generatie D6-bulldozers op de markt, met nieuwe transmissies, een nieuwe cabine, een verbeterde bediening en dito functies en een vernieuwd dozerblad. De fabrikant claimt dat brandstofbesparingen tot 35 procent mogelijk zijn en dat de kosten voor onderhoud en reparatie ook lager zijn.

Primeur voor bulldozers

De nieuwe Cat D6 XE is volgens de fabrikant de eerste high drive-bulldozer met elektrische aandrijving ter wereld. Het merk geeft aan dat door de elektrische aandrijving er constant duwvermogen beschikbaar is en dat de wendbaarheid groter is. Dit resulteert in snellere werkcycli en dus in een lager brandstofverbruik.

De XE heeft bijna 90 procent minder draaiende onderdelen dan een traditionele aandrijflijn, waardoor er volgens Cat minder hitteproductie is, wat resulteert in gemakkelijker onderhoud en onderdelen die langer meegaan. Vergeleken met de traditionele powershift-transmissie zijn de kosten voor onderdelen en arbeid bij onderhoud volgens Cat na 10.000 uur ongeveer 70 procent. Cat geeft aan dat de meerprijs zo in twee jaar is terugverdiend.

Voor de nieuwe automatische viertraps-powershiftuitvoering claimt Cat ook een grote capaciteit en een tot twintig procent lager brandstofverbruik dan de voorgaande drietraps powershift, mede doordat de schakeltijd en dus de krachtonderbreking veel korter is. Bovendien heeft Cat een extra versnelling gecreëerd tussen de eerste en de tweede versnelling. Cat levert de D6/D6 XE met het geïntegreerde Cat Grade 3D-systeem, in combinatie met een nieuw tien-inch-touchscreen en een verbeterde en snellere aansturing en respons van de hydrauliek.

De cabine is vernieuwd, met onder andere verbeterde stoelen, een betere klimaatregeling en vijftien procent meer zicht. De rupsen zijn ook verbeterd. Cat claimt een twintig procent langere levensduur onder zware omstandigheden. De Cat D6 blijft op 66 centimeter rijwerk binnen de drie meter transportbreedte.