Nieuwe Almac Jibbi 1250 Evo-crawler

Safety Rent BV, een dochteronderneming van Safety Lift BV, heeft de nieuwe Almac Jibbi 1250 Evo- telescoophoogwerker op rupsen in gebruik genomen. Hiermee heeft Safety Rent de primeur in Nederland.

Almac heeft de Jibbi 1250 Evo compleet nieuw ontwikkeld. De machine heeft een zelfnivellerende krans, waardoor de machine zichzelf op een schuine helling waterpas zet. De Jibbi heeft een maximale werkhoogte van 12,30 meter en een zijdelings werkbereik van 6,97 meter. De machine is geschikt voor schuine hellingen tot maximaal vijftien procent. De Jibbi zal zichzelf nivelleren en automatisch het werkbereik aanpassen.

Ook nieuw is de Hinowa-spinhoogwerker Lightlift 33.17 Performance IIIS. De onderste mast bestaat uit drie telescopische armen en de bovenste uit twee telescopische armen. Hierdoor heeft de spinhoogwerker een werkhoogte van 32,60 meter en van twee tot negentien meter werkhoogte een zijdelings werkbereik van 16,50 meter en een draagvermogen van 230 kilo. De machine beschikt over een go-home-functie, een groter display en een negatieve jib. Dit zijn enkele aanpassingen die het gebruikersgemak vergroten.