Negen Beco’s met RDW-pakket voor HKA

Met de aanschaf van negen nieuwe Beco-grondverzetkipwagens heeft Loon- en Verhuurbedrijf HKA uit Nieuwkoop een forse impuls gegeven aan zijn materieelpark. Alle kippers zijn uitgevoerd met een RDW-pakket, zodat ze aan de nieuwste regelgeving voldoen.

Mooi plaatje toch, drie Brevis- en zes Maxxim-kippers, waarbij het bij zeven exemplaren gaat om vervanging, terwijl er daarnaast twee zijn aangekocht om te kunnen voorzien in de groeiende vraag uit de verhuurmarkt.

De kippers hebben een RDW-goedkeuring gekregen op basis van de eisen die de RDW stelt aan wegtransport met trekker-kippercombinaties. Denk hierbij onder andere aan een twee-leiding-luchtremsysteem, een onderrijbeveiliging aan de achterzijde, een gekeurd K80-trekoog, een losbreekhandrem, zijmarkeringverlichting, de benodigde reflectoren en een breedte binnen de 2,55 meter.

De zes Maxxim-kippers staan wederom op de bekende Michelin XS-24R20.5-banden vanwege de goede ervaringen met deze band. De 120’s staan op brede BKT 650/50R22.5’s en de 100 op BKT 500/50R17’s in verband met agrarisch grondverzet op het veen, waar kleine kippers met brede banden nodig zijn. De kleinere kippers die zijn ingeruild, kwamen uit 2005 en de grote uit 2010 en 2012. HKA heeft de kippers goed onderhouden, zodat ze nog een goede inruilwaarde hadden. Ze hebben dan ook al snel een nieuwe eigenaar gevonden. Dat verklaart ook de keuze voor wederom Beco. De kippers doen het goed, hebben lage kosten en gaan lang mee. Ook kiezen de chauffeurs voor Beco.