Nauwere samenwerking OilQuick en Engcon

OilQuick en Engcon gaan de komende tijd nauwer samenwerken. Het betekent dat Engcon straks twee automatische koppelsystemen kan aanbieden. OilQuick gaat daarnaast draaikantelstukken van Engcon onder eigen naam aanbieden.

 

  • OilQuick draaikantel.png

    De herkomst van het draaikanteldeel is te zien aan de aanduiding Engcon Inside.
  • Engstrom en Sonerud.jpg

    Stig Engström, eigenaar en oprichter van Engcon en Henrik Sonerud, van OilQuick die ook eigenaar en oprichter is..

Tussen beide bedrijven bestond al een samenwerking waarbij beide bedrijven op klantenwens hun producten combineerden. Die samenwerking wordt geïntensiveerd volgens Henrik Sonerud, directeur-eigenaar van OilQuick. “We zouden net als sommige concurrenten producten kunnen namaken, maar je kan ook kiezen voor samenwerking om succesvol te zijn,” sneerde hij richting een aantal concurrenten die hun systeem nabootsen.

Door de samenwerking kan OilQuick onder eigen naam een compleet pakket draaikantelstukken gaan aanbieden. Dit loopt van de kleinste voor machines van 1,5 ton tot de grootste modellen voor 33 tons kranen. De start is met de serie voor 14 tot 19 ton, waarna in het eerste en tweede kwartaal volgend jaar de overige zullen volgen. Hoewel de draaikantelstukken dan grijs zijn, komt er wel een duidelijke verwijzing naar de herkomst van het bewegende deel via de aanduiding, Engcon Inside.

UItbreiding marktaandeel

De intensievere samenwerking moet vooral in Duitssprekende landen leiden tot een uitbreiding van het marktaandeel van Engcon. In deze landen zijn veel machines al uitgerust met het OilQuick snelwisselsysteem. De beide bedrijven verwachten daardoor marktaandeel te winnen.

Voor Nederland verwacht verkoopmanager Nicky de Vries van Engcon weinig effecten. “Wij werken hier met het EC-Oil systeem en dat zal niet veranderen. Dat is onze standaard en dat blijft het. Het enige is dat we nu makkelijker kunnen aansluiten bij bedrijven die wel met Oil-Quick werken. Daar kunnen we straks af fabriek ook een Oil-Quick systeem leveren.”