Nachtelijke haal- en brengservice van Pirtek Benelux

Sinds augustus 2019 is het centrale magazijn van Pirtek Benelux als eerste binnen de Europese organisatie overgegaan op een nachtelijke haal- en brengservice voor de diverse centers. Hierdoor is er een snellere bevoorrading mogelijk van de zelfstandige Pirtek Centers elders in het land en in het verlengde daarvan dus een snellere service naar klanten in onze sector.

Pirtek wil als specialist mobiele hydrauliekslangvervanging op locatie met de slogan ‘Binnen één uur ter plaatse’ blijvend waarmaken. Hiervoor is het van belang dat niet alleen de monteur ter plaatse is, maar natuurlijk ook zijn gereedschappen en materialen. Voor dit doel is nachtelijk haal- en brengservice toegevoegd aan de dienstverlening.

Pirtek Benelux initieerde het concept om spoedleveringen ’s nachts te laten afhalen door de Pirtek Centers en omgekeerd kunnen leveranciers nu ook in de nacht aanleveren, waardoor het magazijn de volgende ochtend is aangevuld. Volgens Pirtek heeft dat in de praktijk een enorme verkorting van de levertijden tot gevolg, niet alleen vanwege het direct ‘s nachts uitvoeren van het transport, maar ook omdat er dan minder kans op file is.

De eerste praktijkproeven zijn inmiddels succesvol afgesloten en nu is het systeem operationeel. Hiervoor moest logistiek het één en ander worden aangepast. Een gecompartimenteerde ruimte werd ingericht waar de chauffeur gedurende een afgebakende tijd én bewegingsruimte zich in het magazijn - met een eigen alarmsysteem - kan begeven om lading te lossen of op te halen. De Pirtek Centers hebben een vergelijkbare oplossing; meestal een zelfstandige containerbox waarvan de nachtleverancier eveneens een sleutel heeft.