Mogelijk problemen met navigatieapparatuur

In de nacht van 6 op 7 april worden de weektellers van GPS-ontvangers op nul gezet. De laatste keer dat dit gebeurde leverde het weinig problemen op. Toch waarschuwen de leveranciers van navigatieapparatuur dat bij apparatuur van acht jaar of ouder mogelijk problemen kunnen optreden.  

Tijdens de weekomwenteling worden de weektellers van GPS-ontvangers op nul gezet. Iets wat in de nacht van 6 op 7 april gaat gebeuren. Dit is nodig omdat de oudere systemen niet verder tellen dan 1.023. Wanneer week 1.024 begint beginnen de tellers daarom opnieuw. 

De Rijksoverheid meldt dat de weektelling sinds 1999 loopt, het jaar van de eerste omwenteling. "Toen zorgde het terugspringen van de tellers voor weinig problemen."

Oppassen

Toch is het wel goed om hier rekening mee te houden, zo blijkt uit de waarschuwing van de leveranciers van navigatieapparatuur. Die waarschuwen namelijk voor mogelijke problemen bij apparatuur van acht jaar of ouder. "Gebruikers van GPS-apparatuur die vragen hebben of problemen ondervinden, worden geadviseerd contact op te nemen met de fabrikant of leverancier."