Minder CO2 met Gulf HVO-diesel

Voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen beperken heeft Gulf nu een nieuwe diesel. De Cleanfuel HVO is een synthetische brandstof die is gemaakt uit afval- en reststromen. Bedrijven kunnen daardoor ongeveer 89 procent CO2-uitstoot besparen.

 

Door het gebruik van rest- en afvalstoffen bij de produktie mag deze Cleanfuel HVO een renewable diesel genoemd worden. Een groot deel van de CO2-uitstoot telt dan niet in de CO2 balans omdat deze eerst is vastgelegd door de gebruikte grondstoffen. Dit betekent dat je op papier een 89 procent lagere CO2-uitstoot hebt. De fabrikant noemt gebruik zelfs dubbel duurzaam, omdat je eerst duurzaam bent bij de verwerking van de afval- en reststromen en daarna bij de verbranding van deze diesel.

De nieuwe brandstof komt naast de bestaande Gulf diesel Green, waarmee ook al een besparing in brandstofverbruik en CO2-emissie was te halen. De nieuwe Cleanfuel HVO20 mag gebruikt worden in elke motor die afgetankt moet worden met een EN590 brandstof.  De nieuwe diesel voldoet aan de EN 15940 norm en dat is de nieuwe norm die veel motorenbouwers gebruiken. Volgens Gulf is deze brandstof dus altijd veilig te gebruiken.