Meer dan 10.000 Nederlanders op Bauma

De vorige week gehouden Bauma is door ruim 10.000 Nederlanders bezocht. Zij droegen mede eraan bij dat de beurs een recordaantal van meer dan 620.000 bezoekers trok. Deze kwamen uit meer dan 200 landen.

  • DSC09161 (Middel).jpeg

    Op veel momenten was dringen rond opzienbarende nieuwigheden zoals deze concept wiellader van Case.

Nederland hoort qua aantal bezoekers inmiddels tot de top 10 van landen waaruit de meeste buitenlanders komen. Overigens komt het merendeel, ongeveer 370.000 mensen uit Duitsland. Daaronder niet alleen veel mensen die in de sector werken, maar bijvoorbeeld ook veel scholieren die hier kennis maken met de wereld van de bouw.

Opvallend is ook het grote aantal bezoekers uit China. Alleen al uit dit land kwamen meer dan 5500 mensen naar München. Daarmee zitten ze nog niet in de top 10, want die wordt gevormd door Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Rusland, Zweden, Tsjechië, Polen en Engeland.

Ondanks de 18 hallen en 60 hectare buitenterrein leidde het bezoekersaantal tot grote mensenmassa’s rond de grote exposanten zoals Liebherr, Wirtgen en Caterpillar. Het merendeel van de 3700 exposanten uit 63 landen was overigens zeer tevreden met de beurs. Ze meldden een hoge investeringsbereidheid. Ze geven aan niet eerder zoveel orders te hebben genoteerd op de Bauma als dit jaar.