Mechangroep blijft AGCO importeur

De Mechan holding heeft een formele toezegging van AGCO gekregen dat ze importeur blijven voor de merken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Fella. Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is het verder uitrollen van de full line strategie van AGCO.

 

Dankzij de toezegging die AGCO nu heeft gedaan is de Mechan Holding er van verzekerd dat ze ook in de periode van 1 april 2019 tot 1 april 2024 in België en Nederland importeur blijft voor de merken Massey Ferguson, Valtra en Fella. Voor Fendt blijft de huidige situatie in stand wat betekent dat de Mechangroep distributeur blijft voor het huidige gebied in Nederland. Globaal het gebied boven de grote rivieren en de provincie Limburg. Voor Zuid-Nederland blijft Abemec de Fendt importeur.

Algemeen directeur Ray Uiterwaal van de Mechan Holding is blij met de nieuwe toezegging van AGCO. “Dit geeft ons de ruimte om samen met de dealers te werken aan uitbreiding van ons marktaandeel. De Full line strategie van AGCO is daarvoor een belangrijk concept dat we volledig omarmen.”

De komende jaren zullen de dealers van Fendt en Massey Ferguson dus nadrukkelijk ook met de verkoop van werktuigen aan de gang gaan en moeten. In hoeverre daaraan ook nieuwe eisen worden gesteld is nog punt van overleg in het afronden van het contract.   Dealers zullen in elk geval ruimte houden om producten te voeren die AGCO niet zelf maakt. In eerste instantie zullen ze ook meerdere merken hooibouwwerktuigen mogen blijven voeren.