Mechan Groep neemt Gebr. Bonenkamp over

Mechan Groep maakt bekend net iets meer dan de helft van de aandelen in Gebr. Bonenkamp Techniek en Handel BV en Rivierenland BV. overgenomen te hebben. Met de 51 procent van de aandelen heeft bedrijf een nipte meerderheidsbelang. De bedrijven zien van beide kanten goede mogelijkheden om elkaar te versterken. Voor de huidige bezetting van Gebr. Bonenkamp heeft het geen gevolgen, want die blijft gewoon hetzelfde.  

In totaal krijgt de Mechan Groep er door de overname van de aandelen twee vestigingen bij. Dat zijn Gebr, Bonenkamp BV Rivierenland in Tiel en de vestiging in IJsselstein, Gebr. Bonenkamp Techniek en handel BV. Waarmee het bedrijf haar positie in het dealernetwerk van Fendt verder versterkt. Zo bezit de Mechan Groep al vestigingen in Siddeburen, Heythuysen en in Numansdorp. 

Met de toevoeging van Gebr. Bonenkamp stelt de Mechan Groep een van de meest vooraanstaande mechanisatiebedrijven van Nederland, met name op het gebied van tuin en park, toegevoegd te hebben aan haar netwerk. Naast machines voor tuin en park biedt het bedrijf ook trekkers en werktuigen aan. De merken waarin het bedrijf actief is zijn: Fendt, Toro, Redexim, Agria, Jensen, Kubota, Honda en Stihl. Dian van Est, van Gebr. Bonenkamp, "Wij zijn heel succesvol met ons bedrijf, maar we willen wel graag verder blijven groeien, zowel in omzet als in de kwaliteit van onze dienstverlening." Door de samenwerking met Mechan Groep aan te gaan hoopt ze dat die doelen gerealiseerd worden. 

Er verandert niets

Eric Kraan, van Mechan Groep, zegt dat de kennis en ervaring van Bonenkamp goed te combineren zijn met de slagkracht en voordelen die zij hebben. "Daarvan profiteren de klanten in de regio IJsselstein en Tiel." Van Est en Harrie van Welie blijven ondertussen gewoon werkzaam bij Bonenkamp en ook de personeelsbezetting verandert niets.  

In Grondig 3 ging Stans van de Wetering, directeur Fendt binnen de Mechan Group, uitgebreid in op haar plannen met Fendt.