McConnel start eigen spuitenlijn

De Agribuggy die nu door Pool wordt verkocht krijgt een nieuwe merknaam en nieuwe kleur. Deze machines zullen voortaan in een gele uitvoering als McConnel Agribuggy worden verkocht. Dat betekent dat ook de service wordt ondergebracht bij de McConnel dealers.

De nieuwe naamstelling is een gevolg van de samenwerking tussen de huidige bouwer Kellands Agricultural en McConnel. Beide bedrijven zijn eigendom van de Alamo groep en deze hoopt door de samenwerking de gebruikers een beter en breder dealernetwerk in Europa te bieden en de mogelijkheden tot produktontwikkeling verder te vergroten.

De Agribuggy zelfrijdende veldspuit is bij klanten populair vanwege zijn lichte en compacte uitvoering. Dat maakt deze spuit vooral wendbaar en populair vanwege zijn mechanische rijaandrijving.  Door de samenwerking  wil het bedrijf versneld extra investeren in onderzoek en ontwikkeling. Voor de komende jaren staan al op de rol; meer spuitboombreedtes, meerdere spoorbreedtes en een onderverdeling van de spuitboom in meer secties.

Op de komende Agritechnica zal de spuit te zien zijn in de stand van Pool Agri (hal 13, stand B64)