Masters van Continental

Komende zomer moet de terugkeer van Continental op de landbouwbandenmarkt een nieuwe stimulans krijgen met de introductie van twee nieuwe banden series. De tractor- en combinemaster.  De tractorbanden komen beschikbaar in de populaire 65 serie.

 

  • continental tractormaster.PNG

    De toepassing waarvoor een band is ontwikkeld is nu prominent op de Continental banden terug te zien.
  • Continental combinemaster.PNG

    Op de foto bijna niet te onderscheiden van een tractorband, maar de naamgeving laat zien dat dit een band voor een combine is.

De eerste banden en maten uit de nieuwe 65 serie zullen in juli dit jaar uit de fabriek komen. Deze complementeren de range tractorbanden waarvan de 70 en 85 serie deze winter al geïntroduceerd zijn. Net voor het oogstseizoen komen ook de eerste combinebanden in de maat 800/65R32.

Met de komst van de nieuwe serie verandert Continental ook de naamgeving van de banden. Deze wordt voor alle industriebanden opgezet volgens een vast systeem waarbij de productgroep wordt gevolgd door master. Zo zijn er nu dus tractormaster en combinemaster banden. De naamgeving geeft daarbij precies aan voor welke toepassing ze zijn ontwikkeld.

Daarbij was er wel een klein probleempje, want voor de terugkeer in de landbouw had Continental al wel banden voor de haventractoren of heftrucks. Deze waren gelabeld als tractormaster, maar krijgen nu de naam Terminalmaster. Dat u zich niet vergist.