Lemken en Rumptstad bundelen ploegtechniek

De fabrikanten Lemken uit het Duitse Alpen en Rumptstad uit Stad aan ‘t Haringvliet hebben hun krachten onlangs verder gebundeld door de Rumptstad 480-ploeglichamen te combineren met het basisframe van Lemken-wentelploegen. De huidige Rumptstad-ploegenserie Optimus 480 is daarmee vervangen door de Lemken-ploegenserie Juwel 8 M V.

De Lemken-serie Juwel 8 M V overlapt de complete lijn uit de voormalige serie Rumptstad Optimus 480-ploegen en biedt daarnaast nog talrijke extra uitrustingsmogelijkheden met bestaande opties uit het Lemken-ploegenprogramma. Verder zijn de ploegen uit de serie Juwel 8 M V alleen leverbaar in de blauwe kleurstelling van Lemken. Daarbij is het bekende Rumptstad 480-ploeglichaam onder de aanduiding R 480 in de basisprijs verwerkt.

Tot de standaarduitrusting van de Juwel 8 M V behoren slijtvaste scharen en schaarpunten. Als optie zijn deze leverbaar met een extra geharde laag. Alle typen schijven en kouters zijn als optie te verkrijgen en behoren niet tot de standaarduitrusting. Schijfkouters zijn, zoals gebruikelijk bij Rumptstad, te bestellen met een diameter van 500 of 590 millimeter. Bij montage van schijfkouters aan alle ploeglichamen komt aan het eerste ploeglichaam altijd een set schijfkouters van 500 millimeter en bij de volgende is er keuze uit 500 of 590 millimeter. Stro-inleggers en eventuele bijbehorende spindelverstellingen zijn een optie.

De R 480-ploeglichamen hebben standaard een ploegboomhoogte van 80 centimeter. De nieuwe Lemken Juwel 8 M V-ploegen met Rumptstad 480-ploeglichaam zijn vanaf week 33 in Nederland leverbaar.