Kroon-Oil breidt dienstenpakket uit met Lube Check

Kroon-Oil BV introduceert Lube Check, een uitgebreid programma van smeermiddelenanalyses voor motoroliën, industrieproducten en specials. Het invullen van de benodigde formulieren gebeurt online en is geautomatiseerd, waardoor tegelijkertijd wordt gewerkt aan een online-database. Kroon-Oil ziet in onze sector kansen, omdat Lube Check is gekoppeld zijn een wereldwijd opgebouwde databank per voertuigtype.

Kroon-Oil ziet olieanalyses in de breedste zin van het woord als zinvol voor een bredere groep machines en voertuigen, omdat je naast het eventueel verlengen van standtijden van de olie vooral tijdig slijtage en mogelijke storingen signaleert. Het Lube Check-laboratorium is aangesloten bij WearCheck International, een mondiale groep van deskundige laboratoria. Deze groep heeft wereldwijd kennis opgedaan en een databank met analyses van smeermiddelen in bepaalde machines opgezet. Hierdoor kan een onderbouwd voertuigconditieadvies worden gegeven over de staat van een machine of voertuig.U weet daarmee dus wat er eventueel aan mankeert en welke schade - en dus reparatie - eraan zit te komen.

Lube Check voorziet in een uiteenlopend analyseaanbod, van primair tot een heel uitgebreide olieanalyse met deeltjestelling. Kroon-Oil geeft advies welke analyse het best past bij uw machine. De kosten van zo’n analyse variëren ruwweg van € 35,- tot € 150,- voor heel uitgebreide analyses. Doordat de analyses geheel digitaal worden afgehandeld, bouwt het systeem tegelijkertijd aan een historie per machine of voertuig. Vanaf drie analyses voor een bepaald object worden trendanalyses inzichtelijk voor de gebruikers van Lube Check. Desgewenst kan Kroon-Oil ook koelvloeistoffen en brandstoffen analyseren binnen Lube Check.