Kentekenplicht (land)bouwvoertuigen aangenomen

Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag 28 januari voor het wetsvoorstel registratie- en kentekening (land)bouwvoertuigen. "Een historisch besluit", volgens Wim van Mourik, voorzitter van Cumela. "Wij zijn hier heel blij mee." Het is dan ook iets waar de branchorganisatie zich sinds 1995 al voor inzet.  

Nu de Tweede Kamer ingestemd heeft met het wetsvoorstel is er weer een belangrijke hindernis genomen. Nu moet het wetsvoorstel nog langs de Eerste Kamer, voordat de RDW aan het werk kan. Wanneer de Eerste Kamer groen licht geeft zou het kenteken op zijn vroegst in het voorjaar van 2021 een feit zijn. 

Van Mourik zegt dat het kenteken symbool staat voor je plaats op de weg. "Wanneer dit ingevoerd is krijgen we pas een volwaardige plek op de weg. Dat is ook dat de reden dat we sinds 1995 ons hier al voor ingezet hebben", zegt de voorzitter. Nederland is meteen het laatste Europese land wat (land)bouwvoertuigen van een kenteken gaat voorzien. 

Het gaat in totaal om duizenden voertuigen. "De inschatting is dat er straks ongeveer 270.000 landbouwtrekkers, 130.000 motorrijtuigen met beperkte snelheid (zelfrijdende werktuigen zoals maaidorsers, hakselaars, graafmachines, wielladers, etc.) en 150.000 getrokken aanhangwagens en werktuigen worden geregistreerd bij de RDW", zegt Dijkema. Wat inhoudt dat een grote groep voertuigen opeens mee gaat spelen in het verkeersbeleid.

Snelheidsverhoging helpt
De invoering van het kenteken gaat gepaard met een snelheidsverhoging naar 40 km/u.  De snelheidsverhoging maakt het voor wegbeheerders mogelijk om rondwegen en delen van provinciale wegen open te stellen voor (land)bouwvoertuigen. Die moeten voor hun werkzaamheden sowieso over de weg heen, maar zijn na veelal aangewezen op verre van ideale routes. "De snelheidsverhoging maakt het mogelijk om knelpunten op te lossen en daar gaan we samen met de wegbeheerders mee aan de slag”, zegt Hero Dijkema, beleidsmedewerker (land)bouwverkeer. 

Pas als de ketekening en de registratie een feit is komt er ook een centraal ontheffingenloket. "Dat zal dan medio 2021 zijn", zo schat Dijkema in. "Met één aanvraag krijg je straks voor alle wegen In Nederland, die zijn vrijgegeven voor te grote landbouwvoertuigen, één ontheffing. Het centrale ontheffingenloket zal aanvragen een stuk vergemakkelijken."