Kaweco-wielladers komen

Reesink Production in het Gelderse Hengelo nam begin 2019 het wielladermerk Quappen over. Enerzijds met als doel om dit Nederlands-Duitse shovelmerk een gezonde toekomst te bieden, anderzijds zocht Reesink Production nieuwe producten om mee te kunnen groeien op de huidige locatie. Op de Agritechnica worden de eerste modellen op de Kaweco-stand getoond.

Met de overname en de verplaatsing van de productie naar Hengelo verandert de naam van Quappen in Kaweco en zijn de wielladers niet meer blauw, maar oranje van kleur.

Kaweco bouwt nu twee typen miniwielladers (met een eigengewicht van 2,5 en 3,8 ton) die elk in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn, zoals met of zonder uitschuifbare telescoopgiek, een Farmer-uitvoering of in infra-uitvoering met kortere giek voor hoveniers en stratenmakers.

De wielladers zijn uitgerust met een 27 kW (37 pk) Yanmar-dieselmotor. Ze hebben een Euro-bakaansluiting, waardoor ook bakken en vorken die passen aan een standaard trekkervoorlader aan deze wielladers passen. Ze rijden maximaal 17 km/u. Het kleinste model, de KW25, tilt grofweg 2,5 ton.

Kaweco gaat de nieuwe wielladers vooral via het bestaande dealernetwerk van Kamps de Wild en Kaweco in de markt zetten. Van het oorspronkelijke merk Quappen, dat sinds 2011 bestaat, draaien inmiddels zo’n 500 machines in de praktijk.