Kaweco vanuit Hengelo (Gld.)

Kamps de Wild in Zevenaar raakt Kaweco per 1 januari 2019 kwijt. Kaweco zal dan volledig onder eigen naam gaan opereren vanuit de voormalige Staja-fabriek. Na de overname door Royal Reesink in 2017 Reesink Production BV genaamd. De samenvoeging van productie en verkoop moet het merk internationaal sterker maken..

Kaweco gaat het nieuwe pand van Kamps de Wild niet meer meemaken, want de verkoop wordt nu definitief losgeweekt van de Kamps de Wild-vestiging in Zevenaar. Het is een logische stap nadat de fabriek van Staja in het Gelderse Hengelo is overgenomen door Royal Reesink. Daar wordt de verkoop nu samengebracht met de ontwikkeling en productie. In feite is het merk daarmee weer verzelfstandigd, zoals het ooit in het verleden als Kaweco begon.

Royal Reesink verwacht dat Kaweco nu beter kan profiteren van de groeiende behoefte aan professionele (emissiearme) mestverwerking in Europa. De door Kamps de Wild ingezette Kaweco-strategie - meer focus, versterking van het team, het uitbalanceren van het productportfolio, het doorvoeren van meer efficiëntie in het verkoopproces en een duidelijke dealerstrategie - heeft al geresulteerd in een sterke omzetgroei. Reesink verwacht met de bundeling van engineering, constructie, assemblage, verkoop, garantie, service en onderdelenvoorziening het merk sterker te maken en een sterker gezicht als zelfstandige fabrikant te geven.Dit is vooral noodzakelijk omdat het ,  exportaandeel in de omzet sterk groeit en buitenlandse klanten graag zaken doen met de fabrikant zonder tussenkomst van een derde partij wat tot nu toe het geval was.

Kamps de Wild zal zich vanaf 1 januari volledig concentreren op de distributie van Claas en Amazone. Voor de Nederlandse klanten verandert er weinig, want de Kaweco-machines blijven geleverd worden via hetzelfde bestaande dealernetwerk.