Kamps de Wild groeit

Kamps de Wild vierde in de eerste week van juni op een bijzondere manier het honderdjarig bestaan. Bezoekers konden voor het eerst het nieuwe pand bezoeken en Reesink directeur Gerrit van der Scheer maakte bekend in Canada Hepson overgenomen te hebben. Dit wordt het derde grote buitenlandse dealerbedrijf van Kamps de Wild.

 

  • DSC00115 (Klein).jpeg

    Directeur Dick Melessen is blij dat er eindelijk ruimte is om klanten te ontvangen en te trainen.
  • DSC00112 (Klein).jpeg

    Het pand heeft een grote ruimte om machines te tonen.
  • DSC00109 (Klein).jpeg

    Het nieuwe pand in Zevenaar van Kamps de Wild met nadrukkelijk een verwijzing naar moederbedrijf Royal Reesink.

De medewerkers moesten er lang, volgens sommigen erg lang, op wachten; het nieuwe onderkomen van Kamps de Wild in Zevenaar. Maar nu wel in 8 maanden gebouwd op de bestaande plek. Daarmee komt voor het bedrijf een einde aan een lange periode van onzekerheid waarbij ook gesproken werd over verhuizing naar Apeldoorn.

In Zevenaar is een modern pand verrezen met een grote ruimte waar klanten machines kunnen bekijken en waar straks simulatoren komen om op elk moment van het jaar de machine te kunnen ervaren. De relatie met Reesink wordt wel benadrukt met een grote R op het gebouw.

Overname Hepson

Die relatie met Royal Reesink legt het bedrijf geen windeieren, want de groeiambitie van de Reesink groep geeft ook Kamps de Wild de ruimte. Onderstreept door de aankondiging op de jubileumbijeenkomst dat in Canada een nieuw dealerbedrijf is overgenomen. Na Tingley’s vorig jaar wordt daar nu met Hepson in de provincie Manitoba een tweede Claas dealer aan toegevoegd.  En binnenkort zullen er waarschijnlijk meer volgen, want tijdens de bijeenkomst zat ook al een derde Canadees dealerbedrijf in de zaal. Daarmee is Canada aan het uitgroeien tot de derde thuismarkt voor Kamps de Wild naast Nederland en Kazachstan.

Het resulteert in een sterk groeiende omzet voor deze Reesink dochter. Van der Scheer verwacht dat dankzij deze overnames al dit jaar de grens van 200 miljoen wordt overschreden. “Alleen al in Kazachstan realiseren we nu een omzet van 60 miljoen euro. Mede daardoor en door andere overnames zoals die in Zuid-Afrika groeit de omzet daarmee voor de gehele Reesink groep naar 920 miljoen euro.”  

Het groeien past bij de ambities van de Reesink groep om een belangrijke partner te zijn voor de bedrijven waar mee wordt samengewerkt benadrukte Van der Scheer. “Wij willen een partner zijn voor de bedrijven waar we zaken mee doen. Bij ons werken mensen met een passie voor machines en het ondersteunen van klanten. Daarmee spelen we een belangrijke rol tussen fabrikant en klant. Waarbij we allebei dezelfde drive hebben. We willen groeien, want groei is de basis voor continuïteit. Of zoals wij vroeger in het dealerbedrijf zeiden. Gang op de ketting.”

Wederzijdse relatie

Directeur Dick Melessen van Kamps de Wild benadrukte de belangrijke rol die het bedrijf als importeur voor Amazone en Claas kan hebben. “Voor die bedrijven werken we in Nederland op microniveau en zijn we een kleine afnemer en ontzorgen de fabriek. Daar staat tegenover dat we onze dealers juist op macroniveau ondersteunen. Wij nemen hun wensen mee naar de fabriek en regelen daar voor hen voor het Nederlandse geluid. Waarbij het er om gaat om te werken aan een wederzijdse relatie. Want alleen als beide partijen er iets aan hebben, heb je ook toegevoegde waarde.”

Die rol werd benadrukt door de vertegenwoordiger van Claas. “Zevenaar is een stuk dichterbij Harsewinkel (thuisbasis van Claas) dan Berlijn. Maar in cultuur is het verschil met Zevenaar en Berlijn veel groter. Daarom is het zo belangrijk om met Kamps de Wild in Nederland een importeur te hebben die al 65 jaar een trouwe partner is en waarmee we gezamenlijk verder bouwen aan onze toekomst.”